Vad är boudoir fotografering?

Funderar du på vad en boudoirfotografering är och går du i tankarna på om det kan vara något för dig att boka?

Boudoir fotografering är en form av fotokonst som har blivit allt mer populär i Sverige de senaste åren. Det är en stil av fotografi som fokuserar på att fånga skönheten, sensualiteten och självförtroendet hos kvinnor i en intim och förtrolig miljö. I detta blogginlägg ska vi utforska vad boudoir fotografering egentligen är, varför det har blivit så populärt och hur du kan förbereda dig för din alldeles egna boudoir fotosession.

Vad är boudoirfotografering?

Ordet ”boudoir” kommer från det franska ordet ”boudoir,” som betyder ett intimt och privat rum. Traditionellt sett användes dessa rum för kvinnor att klä på sig och förbereda sig i privat, och de var ofta inredda med vackra möbler och speglar. Boudoirfotografering tar sin inspiration från denna idé om en intim och privat plats och skapar en miljö där kvinnor kan få känna sig bekväma att uttrycka sin sensualitet och skönhet.

Boudoir fotografering handlar om att fånga ögonblick av inre självförtroende och yttre skönhet. Det är en konstform som hyllar kvinnors kroppar i alla former och storlekar och ger dem möjlighet att känna sig självsäkra och vackra. Det handlar om att skapa bilder som är sensuella, eleganta och tidlösa.

Naken kvinna ligger i ett skumbad under en boudoirfotografering i Stockholm på hotell

Varför har boudoirfotografering blivit så populärt?

Det finns flera skäl till varför boudoirfotografering har blivit så populärt under de senaste åren, hos mig ligger det stora fokuset på följande två saker:

1. Självförtroende och självkärlek

Boudoirfotografering handlar om att fira din egen skönhet och sensualitet. Det ger dig som kvinna en möjlighet att känna dig självsäker och älskad för den du är. Alla kvinnor jag fotograferat upplever en ökad självkänsla och egoboost efter vår boudoir fotosession, och för många är det en mycket befriande upplevelse.

2. Personlig present

Många kvinnor väljer att göra en boudoir fotosession som en present till sig själva eller till en partner. Det är en personlig och meningsfull present som kan vara mycket uppskattad. Jag har fotograferat flera kvinnor som gett sig själv fotograferingen i födelsedagspresent, men även kvinnor som gett sin partner det i julklapp eller morgongåva.

Förberedelse inför din boudoirfotografering i Stockholm

Om du överväger att boka en boudoir fotosession hos mig här i Stockholm, så finns det några steg du kan ta för att förbereda dig och få den bästa möjliga upplevelsen:

1. Hitta rätt fotograf

Det första steget har du förhoppningsvis redan uppnått genom att vara här hos mig. Att hitta en erfaren och professionell boudoirfotograf som du känner dig bekväm med – jag har fotograferat boudoir sedan 2018 och är således både erfaren och professionell. Genom att titta på mina bilder och min stil så känner du förhoppningsvis att det är såhär du önskar att dina bilder ser ut. Då är jag rätt fotograf för dig!

2. Sätt dina mål och förväntningar

Innan din fotosession är det viktigt att du kommunicerar med mig om dina mål och förväntningar. Vill du ha en mer sensuell eller konstnärlig stil? Vilka kläder och rekvisita vill du använda? Genom att tydligt kommunicera dina önskemål kan jag skapa en fotografering som passar dig perfekt, eller rekommendera dig en annan fotograf som passar dig bättre om jag känner att jag inte kan ge dig det resultatet du önskar.

3. Förbered din garderob

Val av kläder är en viktig del av boudoirfotografering. Ta med dig ett urval av kläder och underkläder som du känner dig bekväm och självsäker i. Det kan vara allt från sexiga underkläder till din favoritklänning eller tröja. Jag hjälper dig med tips i en inför-guide som skickas till dig när du bokat din fotografering.

4. Ta hand om kroppen inför fotograferingen

Det är viktigt att du känner dig bra i din egen kropp under fotosessionen. Jag rekommenderar att du ökar ditt intag av vatten ett par veckor i förväg. Genom att dricka mycket vatten får huden mer lyster och blir återfuktad inifrån och ut. Om du tenderar att känna dig svullen av gluten eller något annat livsmedel så rekommenderar jag att du utesluter det ungefär en vecka innan fotograferingen. Det handlar inte om att du ska förändra din vikt eller gå på diet utan att du ska vara snäll mot din kropp och känna dig bekväm i dig själv.

5. Ha roligt!

Boudoirfotografering handlar om att ha kul och känna dig själv. Släpp loss och njut av processen. Det är en chans att utforska din sensualitet och fånga den på bild. Jag finns med dig hela vägen för att du ska känna dig avslappnad och att våga ha roligt.

Slutsats

Boudoirfotografering är en vacker konstform som har potentialen att förändra hur du ser dig själv. Oavsett om du gör det som en personlig present till dig själv eller som en present till din partner, är det en upplevelse som du sent kommer att glömma.

Så ta chansen och utforska boudoirfotografering i Stockholm tillsammans med mig! Det kan vara den perfekta möjligheten att fira din egen skönhet och sensualitet och skapa vackra minnen som varar för alltid, du förtjänar det!

Här hittar du mer information om hur fotograferingen går till, vad boudoirfotografering kostar och hur du bokar.

Kvinna i vita spetsunderkläder står i motljus vid ett fönster och håller händerna i gardinerna.
Mörkhårig glad kvinna sitter på en soffas armstöd och ler in i kameran

Heej, det är jag som är Mia!

Boudoirfotograf i Stockholm

Hey gorgeous, så glad jag är att du hittat hit! Välkommen till min blogg, lite som en dagbok om mina fantastiska kunder, ”behind the scenes” och sådant som hör till ämnet boudoir. Häng kvar och säg gärna hej!

Sök