Var fotograferar man boudoir?

Funderar du på vart man ska fotografera boudoir? Att fotografera i ett hotellrum eller i en fotostudio kan tyckas vara det enda eller mest självklara alternativet. Jag skulle dock säga att det finns ett ännu bättre alternativ! Och jag vill med det här inlägget inspirera dig till att släppa tanken på att det måste vara på ett hotell och istället se det fantastiska med att fotografera boudoir i hemmet!

Kvinna i underkläder ligger på rygg på en säng, med fötterna i golvet

Kan man fotografera boudoir i hemmet?

Självklart!

Det är lätt att tänka att man inte kan fotografera i ens egna hem. ”Men vi bor ju inte så fint” eller ”Det behöver ju vara ett vitt och ljust inrett hem”. Vanliga frågor och orosmoment. Men nej, jag säger tvärtom! Det behöver inte vara vita sängkläder eller ens vara nystädat. Den enda frågan du behöver svara ja på är; om ditt hem har fönster?

Har du fönster och dagsljus, ja då är det perfekt att fota boudoir i hemmet!

"Mitt sovrum ser inte ut som ett hotellrum"

Nej precis, det är ju det som är poängen! För vi är hemma hos dig/er, inte på ett hotellrum! Det stora fokuset i bilderna är ju du. Inte hemmet. Jag älskar ”girl next door” känslan som det ger när jag fotograferar i ert hem. Om du planerar att ge bort bilderna i morgongåva blir det dessutom extra spännande med din partners reaktion när hen inser att bilderna är tagna i er säng, soffa eller kanske till och med i köket och tvättstugan 🤩

Kvinna i underkläder står på knä på en säng under hennes boudoirfotografering i Stockholm

Vad behövs för att ta fina boudoirbilder?

Vi behöver dagsljus – alltså ett fönster. Vi behöver en fotograf med professionell kamera – alltså jag. Vi behöver en cool kvinna som vill fotografera boudoir och få grymma spicy bilder på sig själv – alltså du. Klart!

Det finns några små saker jag dock brukar rekommendera att man tänker på.

  • Bädda sängen med likadana sängkläder. Det behöver som sagt inte vara vitt utan bara att täcken och kuddar matchar varandra.
  • Plocka undan på sängbord. Vi behöver inte se handkräm, fjärrkontroll eller näsdukar i bilderna.
  • Häng in kläder och annat som hänger på den där stolen, i garderoberna. Ja du vet vilken stol jag menar!
  • Undvik döda växter eller torra blommor i fönstren, hellre inga växter alls.
  • Om ni har husdjur, plocka undan hundbädd, kattleksaker och annat som finns i rummet.
  • Inga mörkläggningsgardiner som skymmer dagsljuset! Här är det enda som jag verkligen önskar att man byter ut, nämligen till ett par skira gardiner som kan täcka insyn men ändå släpper in ljus. Dessa är mina favoriter från Ikea och används i många hem (inklusive på bilderna i detta inlägget).

Om det sedan är något särskilt jag ser på plats som skulle göra bilden lite bättre, då flyttar jag på det, eller ändrar om lite bara för att få till det där lilla extra som förhöjer dina bilder.

Kvinna i gröna underkläder ligger på en röd matta under en boudoirfotografering i Stockholm

Kan du tro att alla bilder i detta inlägget är fotograferat i ett helt vanligt hem? Mörkblåa sängkläder, en grå helt vanlig sänggavel. En klassisk orientalisk matta från second hand. En stor grön växt med svart kruka från Ikea. Gardiner från Ikea. Det är vad som syns i bild. Det räcker så, det behöver inte vara mer.

Om du fortfarande är osäker på om det kan bli bra att fotografera boudoir i ert hem, så skicka mig några bilder på era rum så hjälper jag dig att tala om ifall det är helt kört eller kanske faktiskt perfekt!

Kontakta mig här för att få mer information om boudoirfotografering och för att låta mig hjälpa dig välja plats för dina bilder.

Mörkhårig glad kvinna sitter på en soffas armstöd och ler in i kameran

Heej, det är jag som är Mia!

Boudoirfotograf i Stockholm

Hey gorgeous, så glad jag är att du hittat hit! Välkommen till min blogg, lite som en dagbok om mina fantastiska kunder, ”behind the scenes” och sådant som hör till ämnet boudoir. Häng kvar och säg gärna hej!

Search