Hur förbereder man sig inför en boudoir fotografering?

Boudoirfotografering handlar om att bli bortskämd, känna sig stärkt och se dig själv i ett helt nytt ljus! Det är spännande och läskigt på samma gång, eller hur?! Oroa dig inte vackra kvinna, jag har din rygg. Jag är taggad på att få dela med mig av en kort checklista för din boudoirfotografering och en översikt över hur du förbereder dig för din session. När du har bokat en fotografering med mig får du en ännu mer ingående och detaljerad förberedelseguide 🥰

En blond kvinna står framför ett fönster iklädd svart spetsbh och ljusblå skjorta på sin boudoirfotografering

Boudoirväskans checklista

1. 2-3 outfits + några extra

Jag vet precis, det kan vara svårt att begränsa sig! Ta med dina favoriter så hjälper jag dig på plats att välja ut vilka vi fotar i baserat på vad som blir bäst på bild.

2. Accessoarer

Här gäller verkligen less is more. Enkla smycken, oversize tröjor/skjortor, brudslöja, kimono, + eventuella ytterligare accessoarer du kanske gillar.

3. Lotion

Återfuktning är alltid en bra idé! Ta med din favoritlotion för att känna dig fantastisk i huden, men undvik lotion med glitter i.

4. Vatten + lätt mellanmål

Om du är som jag så kan det vara klokt att ha med ett lätt mellanmål för att kunna döva eventuellt sug eller blodsockerdipp. Ta med lite nötter eller lite frukt så är du redo!

5. Tandborste

Om du äter lite mellanmål kan en tandborste vara bra att ha med sig för en sista borstning innan vi börjar fotografera.

Munkar i olika färger ligger på en säng

Förberedelser inför Boudoirsessionen
4-6 veckor innan

1. Börja planera för din dröm-boudoir-outfit

Gå igenom din garderob efter favoritplagg du redan äger och titta sedan efter märken du älskar för inspiration. Några av mina favoriter är Intimissi, Understatement, Hunkemöller och Twilfit.

2. Ut och shoppa

Ta med en vän ut för att hjälpa dig hitta set som du inte bara ser bra ut i, utan också känner dig snygg i! Tänk utanför boxen och var inte rädd för att prova något som ligger lite utanför din komfortzon. Man vet aldrig, du kan ju hitta en ny favorit!

3. Välj 3-5 outfits

Börja begränsa dina val av outfits till 3-5 favoriter. Var inte rädd för att låta din personlighet stråla istället för underkläderna!

4. ”Think Beyond the Shoot”

Alltså, fundera på hur du vill bevara dina fantastiska bilder. En vacker fotobok och framkallningar är mitt favoritsätt att visa upp boudoirbilderna!

3-5 dagar innan

1. Vaxa eller raka och återfukta.

2. Undvik spraytan eller brun utan sol. Oavsett hur naturliga spraytan och BUS-lotions kan verka, så ger de en orange ton som inte går att redigera på ett bra sätt efteråt.

3. Drick mycket vatten för att återfukta huden inifrån och ut.

4. Ta bort alla pris- och storleksetiketter från underkläder. Även de permanenta lapparna.

Kvinna i röda spetsunderkläder håller i ett glas rödvin

1-2 dagar innan

1. Skaffa en fräsch manikyr!

2. Undvik alkohol och fortsätt dricka mycket vatten för att återfukta din hud!

3. Återfukta din hud.

4. Packa din boudoirväska kvällen innan för att se till att det viktigaste inte glöms bort.

5. Dubbelkolla din lista, slappna av och gör dig redo att bli bortskämd!

Fotograferingsdagen

1. Om du bokat makeupartist: Kom med ett rent och återfuktat ansikte. Min makeupartist skämmer bort dig med hår och smink.

2. Återfukta hela din kropp!

3. Bär löst sittande kläder och underkläder för att undvika märken på huden.

4. Ät en lätt måltid innan som säkerställer att du är mätt och nöjd men så du inte känner dig uppsvälld.

5. Var ute i god tid och kom hellre fram några minuter för tidigt så slipper du känna stress och ha svårt att slappna av.

Om du känner dig mer nyfiken på att boka en boudoirfotografering så är du välkommen att kontakta mig så pratar vi igenom dina önskemål, funderingar och vad som passar just dig!

Mörkhårig kvinna tittar in i kameran bakom en svart solfjäder i spets, under sin boudoirfotografering
Mörkhårig glad kvinna sitter på en soffas armstöd och ler in i kameran

Heej, det är jag som är Mia!

Boudoirfotograf i Stockholm

Hey gorgeous, så glad jag är att du hittat hit! Välkommen till min blogg, lite som en dagbok om mina fantastiska kunder, ”behind the scenes” och sådant som hör till ämnet boudoir. Häng kvar och säg gärna hej!

Sök