Tips till morgongåva

Letar du tips till morgongåva inför bröllopet? Vet du inte riktigt vad du ska ge eller vill få inspiration på hur andra brukar göra med gåva till sin blivande på bröllopsdagen? Jag går igenom vad en morgongåva är, hur du ska hitta den perfekta till just DIN blivande och listar mina bästa tips på morgongåva!

Boudoirfoton på fineart papper i morgongåva

Vad är morgongåva för något?

Morgongåva är en gammal tradition flera hundra år tillbaka där det var mannen som gav sin fru en gåva dagen efter bröllopet. Syftet med gåvan var att den skulle vara av ekonomisk betydelse för frun för att kunna underlätta livet om mannen skulle gå bort.

Inte superromantiskt om man ska se tillbaka till det. Men som tur är förändras tiderna och idag är det mer vanligt att båda parterna ger varandra en morgongåva. Många skapar sin helt egna tradition kring detta och ger gåvan redan på morgonen inför bröllopet. Speciellt fint är det att göra så om det är en gåva man önskar att sin partner bär/använder under bröllopsdagen, t.ex ett par örhängen, skor, en klocka eller manschettknappar.

Vit linnebox med rosa sidenband knutet runt

Vad ger man i morgongåva?

BÖRJA MED ATT UTGÅ FRÅN VAD JUST DIN BLIVANDE MAKE/MAKA TYCKER OM

Ett besök till barberaren är kanske ingen uppskattad present om din man inte har skägg. Eller ett par diamantörhängen kanske är bortkastade om din blivande fru inte har hål i öronen. Skriv en lista på din partners intressen, nöjen, hobbies och vad hen brukar uppskatta. Det kan också vara bra att sätta en budget från början. Det är enklare att leta efter presenter om du vet din max-budget och kan sålla bort allt som ligger över.

KAN MAN GE MORGONGÅVAN FÖRE BRÖLLOPET?

Självklart kan man det! Om gåvan ska ges på bröllopsdagens morgon så kan det vara fint med något som din partner kan använda under bröllopsdagen. Oavsett om du ska gifta dig med en man eller kvinna så funkar gåvor som smycken och klockor, gärna personligt graverade klockor. Jag själv fick ett par guldörhängen av min man inför vårt bröllop och jag gav honom ett par manschettknappar från Mulberry som jag köpt i en vintagebutik i London. För ett par år sedan fotograferade jag ett bröllop där mannen gav sin blivande fru ett par vackra skor från Jimmy Choo som hon bar under vigseln.

Högklackade guldglittriga Jimmy Choo skor står i ett fönster

En gåva till er båda

Om du vill att gåvan ska vara någonting som ni båda använder,  så kan det vara fint att ge den på morgonen efter bröllopet. Exempelvis en helg på spa, en middag på en Michelin restaurang eller en färd i luftballong. Allt utifrån vad ni tycker om att göra, eller drömmer om att göra.

Vad är den perfekta morgongåvan?

Den här slår många gåvor. Både vad det gäller att få och att ge bort!
En boudoirfotografering med en lyxig fotobok som din partner kan öppna antingen på morgonen innan bröllopet eller på morgonen efter.

Det är en ära att ens käresta vågat utmana sig själv och genomföra en så här personlig och intim fotografering som boudoir. För dig som gör fotograferingen är det en gåva till dig själv i form av en rejäl egoboost och för att du ger dig själv kärlek. För det är precis det boudoirfotografering handlar om. Självkärlek.

Att hylla dig själv, din kropp, ditt tempel! Att få se hur magiskt vacker du är, hur mycket du än har dagar där du tvivlar på dig själv. Så kommer du kunna plocka fram de här bilderna och se tillbaka på vilken otroligt modig och vacker Queen du är!

Fotobok med boudoirbilder på en blond kvinna i vit spetsklänning

Fotobok med sensuella boudoirbilder i morgongåva

Är du nyfiken på att boka en boudoirfotografering, för din egna skull eller för att ge bort till din partner? Du är varmt välkommen att höra av dig via formuläret på den här sidan och ställa alla frågor du kan tänkas ha.

Mörkhårig glad kvinna sitter på en soffas armstöd och ler in i kameran

Heej, det är jag som är Mia!

Boudoirfotograf i Stockholm

Hey gorgeous, så glad jag är att du hittat hit! Välkommen till min blogg, lite som en dagbok om mina fantastiska kunder, ”behind the scenes” och sådant som hör till ämnet boudoir. Häng kvar och säg gärna hej!

Sök